هفته کتاب و کتابخوانی

ساخت وبلاگ

در روزهای آغازین هفته کتاب و کتاب خوانی، تصمیم گرفتم که سری به شهر کتاب ابن سینا خیابان ایان زمین بزنم. بویژه روز پنج شنبه 27 آبان که روز کتابگردی در کتابفروشی ها و شهر کتاب های سراسر کشور و حضور مؤثر افراد علاقه مند به کتاب را اعلام کرده بودند. روز  کتابگردی به شهر کتاب ابن سینا رفتم. افراد مختلف کودک و نوجوان و افراد میانسال در آنجا حضور داشتند. و اکثرا با خرید کتاب از آنجا خارج می شدند. منهم که عاشق شهر کتاب ابن سینا هستم و گاهی به تنهایی و یا با بچه ها سری می زنم. در هر صورت آن روز به طبقه بالا که مخصوص کتابهای بزرگسالان است رفتم. چیده مان آنجا بسیار خوب و مجذوب کننده است که دوست نداری از آنجا دل بکنی و بیرون بیایی. وقتی کتابداری خوانده باشی و سابقه کار در کتابخانه هم داشته باشی، به چیده مان و فضاهای فرهنگی بویژه کتابفروشی و شهر کتاب حساس می شوی که چه طور آرایش و تزئین آنجا به نوعی می تواند همه گروه ها و اقشار مختلف جامعه را به سوی خودش بکشاند و مجذوب کند.

همان طور که اشاره کردم به طبقه بالای شهر کتاب رفتم و چند تا از کتاب ها را تورقی کردم. از جمله کتابی با عنوان " زندگی نزیسته ات را زندگی کن" تألیف رابرت الکس جانسون است. هدف کتاب این است که به خواننده کمک کند که با حرکات و قدرت های جهان نامرئی خودآگاه هم سازتر شوند. جهانی که در زندگی روزمرۀ ما متجلی می شود. همچنین متن ساده و روان کتاب، به خواننده کمک می کند که تا میراث آرزوهای تحقق نیافته اش را بشناسد و بداند که چگونه باید آن ها را کنترل کرده و تغییر شکل دهد تا بتواند با خودش و دیگران در سال های میان سالی و پس از آن، در آرامش زندگی کند. به نظرم کتاب خوب و کارامدی آمد و خریدم و تازه شروع به خواندن کردم.

کتاب دیگری که به نظرم جذاب آمد کتاب "چهار میثاق: کتاب خِرد سرخپوستان تولتِک" از دون میگوئل روئیز  نویسنده کتاب اشاره  می کند به این که ما در قلمرو زندگی شخصی خویش قادریم باورهای منفی موروثی را به تدریج تغییر دهیم و سهمی در تبدیل این «رویای دوزخی» به «رویای بهشتی» ایفا کنیم. این کار نه آسان است و نه به سرعت اتفاق می افتد، اما می تواند جهتی نو و سالم به حرکت انسان های پویا و معتقد به تغییر بدهد. در کتاب "تولتِک ها" به عنوان قوم یا نژاد سخن گفته شده است. اما آنها در واقع دانشمندان و هنرمندانی بودند که جامعه ای تشکیل دادند تا به کشف و حفظ معرفت معنوی و آیین های باستانی بپردازند.

در این کتاب از قوانین شخصی، قضاوتهای درونی و خشونت هایی که نسبت به خود نشان می دهیم، صحبت می شود و چهار پیشنهاد (میثاق) برای بهبود کیفیت زندگی و سعادت ارائه شده است. همان طور که از نام کتاب مشخص است که کتاب به چهار قسمت اصلی تقسیم شده است که منظور از چهار قسمت، چهار میثاق است (در فرهنگ واژه های فارسی، به معنی عهد و پیمان) ترجمه شده است.  این چهار میثاق عبارتند از:  میثاق اول؛ با کلام خود گناه نکنید. میثاق دوم؛ هیچ چیز را به خود نگیرید. میثاق سوم؛تصورات باطل نکنید. و بالاخره میثاق چهارم؛ همیشه بیشترین تلاشتان را بکنید.

نویسندۀ کتاب خواننده را دعوت می کند که کتاب را مطالعه کند. در متن کتاب پیش تر اشاره شده که خواندن و فهمیدن این کتاب و آموزه های آن، یک طرف و عمل کردن به آن در سوی دیگر است. که منظور نویسنده، از خواندن و فهمیدن کتاب و آموزه ها همان عمل کردن به این چهار میثاق فوق می باشد.

با تمام این اوصاف، این بود سهم من در مشارکت در هفته کتاب کتابخوانی و روز کتابگردی در شهر کتاب ابن سینا ایران زمین.

" هر کتاب آتشکده گیتی را روشن می کند."

 

 

ندای آغاز...
ما را در سایت ندای آغاز دنبال می کنید

برچسب : هفته کتاب و کتابخوانی,هفته کتاب و کتابخوانی در مدارس,هفته کتاب و کتابخوانی چه روزی است, نویسنده : azdanesho بازدید : 184 تاريخ : چهارشنبه 17 آذر 1395 ساعت: 6:34