سالی که گذشت، چه فکر کردم و چه شد!....

ساخت وبلاگ

از ابتدای سال 1400 همچنان مراقب سلامتی  خود و خانواده ام بودم. از حضور در جاهای عمومی خودداری می کردم. امسال همه فکر می کردند که دیگر کرونا تمام می شود. اما غافل از این که این مهمان  ناخوانده، امسال هم مهمان کل جهان است. با تمام فراز و نشیب های دوران کرونا، در دراز مدت اکثر مردم در سبک و نوع زندگی شان تحولی شگرف بوجود آمد. بسیاری از کارهایی که قبلا تجربه نکرده بودیم به میمنت کرونا تست و تجربه جالب و فراموش نشدنی را کسب کردیم.

یکی از این تجربه ها شرکت در کلاس های غیر حضوری و آنلاین بود. من هم مانند بسیاری از افراد این تجربه جالب را امتحان کردم و طمعش را چشیدم . برایم تجربه خیلی دلچسبی بود. در ابتدای کرونا کلاس های آنلاین آزمون و خطا هم داشت. اما کم کم برای همه جا افتاد و بازده و عملکرد خوب و قابل توجهی بدست آمد. امسال کارگاه های مختلفی  شرکت کردم که هرکدام به نوعی برایم جدید و جذاب بود. در هنگام حضور در کارگاه ها به این فکر می کردم که چقدر خوبه آدم در خانه پشت میز کارش بشیند و لپ تاپ را روشن کند و در یک کلاس مورد علاقه ات شرکت کنی و از استاد و مطالب جدید و تاثیر برانگیز لذت ببری.

از کلاسهای آنلاین به خوبی استفاده کردم و برایم بهترین دستاوردها را در سال جاری داشت. به طوری که با برخی کتابها و نویسندگان خوب در حوزه های موضوعی مختلف آشنا شدم. تا جایی که فرصت شد کتابهایی را تهیه و خریداری کردم.  از میان کتابها تعدادی برایم لذت بخش آمد. در اینجا به طور مختصر خلاصه ای از کتابهایی که خواندم را اشاره می کنم.

1.کتاب عرق ریزان روح: توصیه هایی به نویسندگان جوان/ نویسنده جمال میرصادقی است. در این کتاب نویسنده به اصول داستان نویسی ، شناخت عناصر داستان، انواع داستان، برشی از داستان های نویسندگان بزرگی همچون تولستوی، چخوف، همینگوی، فاکنر و مارکز آورده شده است. در کتاب نویسنده توصیه های خوب و اثرگذاری به نویسندگان جوان می کند.

2. بیست و هشت اشتباه نویسندگان/ نویسنده جودی دلتون؛ ترجمه محسن سلیمانی است. کتاب درباره ی 28 اشتباه رایج که اکثر نویسندگان جوان و تازه وارد انجام می دهند اشاره دارد. اشتباهات نویسندگان در کتاب شامل همه جور نوشته می شود: از داستان و غیر داستان تا شعر، رمان ، مقاله و گزارش. برخی از این اشتباهات در بسیاری از قالب ها پیش می آید. اما با پرهیز از آن قالب ها نوشته های نویسندگان بهتر خواهد شد.

نویسنده در کتاب به این نکته اشاره می کند که هنگامی که استعداد و مهارت های شما در هم آمیخته شود از نوشتن لذت می برید. به طوری که خوب نوشتن تبدیل به یک عادت همیشگی خواهد شد. نویسنده برای این امر به اختصار فرمولی را ابداع کرده و در کتاب نوشته است.  استعداد+ مهارت=لذت.  کتاب 28 اشتباه نویسندگان بسیار کاربردی است. نویسنده تاکید دارد که بسیاری از نویسندگان ما دیر آمدند و زود می خواهند بروند. آن ها به استعداد اعتقاد دارند اما به مهارت کمتر توجه دارند. از اشتباهات خوب که نویسنده در کتاب به آن توجه و اشاره کرده است: در کار نوشتن امروز و فردا نکنید.  کلی گویی نکنید. از توصیف های خاص استفاده کنید. از بازنویسی نهراسید. از تحقیق غافل نشوید؛ اما در استفاده از آن افراط نکنید. در نقطه گذاری افراط نکنید.

3. شاهراه تاثیرگذاری/ شاهین کلانتری. کتابی درباره ی خلقِ زندگی خلاقانه است. در کتاب با ایده های مختلف برای برندسازی شخصی از راه خواندن، نوشتن، تولید محتوا و تاثیرگذاری آشنا می شوید. کتاب شاهرا تاثیرگذاری چکیده ای است از همه ی ایده هایی که نویسنده ی جوان طی سال های گذشته زندگی اش به طور عملی آزموده است. این کتاب بر مبنای جمله ی زیر نوشته شده است: « خلق و نشر مداوم محتوا شاهراه تاثیرگذاری است.»

کتاب به خواننده کمک می کند که برای تبدیل شدن به فردی تاثیرگذار برنامه بریزید. بهتر مطالعه کنید و از آموخته هایتان بهره ی بیشتری ببرید. فاصله ی مغز و دستتان را کم کنید و راحت و خلاقانه بنویسید. ایده ها و افکارتان را در سطح گستره تری هم رسانی کنید. جامعه ی هدف خودتان را بشناسید. برند شخصی خودتان را بسازید و قصه ی زندگی تان را به روایتی الهام بخش تبدیل  کنید. مطالب کتاب شامل: چرا تاثیرگذاری با محتوا؟، شجاعت خلاقیت، نوشتن، یادگیری، رسانه ی شخصی ما، مسیر توسعه ی فردی است.

 

ندای آغاز...
ما را در سایت ندای آغاز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : azdanesho بازدید : 176 تاريخ : سه شنبه 6 ارديبهشت 1401 ساعت: 13:00