عادت های خوب، عادت های بد

ساخت وبلاگ

در دوران زندگی هر کسی یک سری اصول و راهبردهایی وجود دارد. برخی از این اصول و راهبردها به صورت عادت'>عادت های خوب و عادت های بد در زندگی متجلی می شوند. عادت های خوب که از نامش مشخص است که مناسب و خوب است. اما عادت های بد در رفتارها و عملکرد ما گاهی به صورت ناخودآگاه خودشان را نشان می دهند. با عادت خوب و بد ما زندگی می‌کنیم، گاهی بدون این که متوجه شویم به انجام عادت های بد تن در می دهیم و برایمان یک جوری عجین شده و با آنها زندگی می کنیم. انسان از آنجایی که همیشه دوست دارد از هر چیزی در زندگی بهترین را داشته باشد و به نوعی کمال گرا است و در صدد است که عادت‌های خوب را جایگزین عادت های بد کند. تغییر عادت ها می تواند خود جوش باشد و به مرور تحقق پیدا کند. همان طور که می دانیم تغییر عادت‌های زندگی چه خوب و چه بد، کاردراز مدت است و باید با یک برنامه‌ریزی درست و تمرین سعی کنیم که عادت های بد را دور بریزیم و به جای آن عادت‌های خوب را جایگزین کنیم. تنها با تداوم و استمرار امکان پذیر خواهد شد. خوشبختانه برای انجام آن می توان به اطلاعات بیشتری در اینترنت و همچنین منابع معتبر علمی و پژوهشی در کتابخانه ها دسترسی داشته باشیم. در اینترنت و به طور کل فضای مجازی اطلاعات بیشمار و سرسام آوری روبرو هستیم. به طوری که اطلاعات زیاد و کاذب برای کاربر گیج کننده می‌شود و تشخیص اطلاعات درست از نادرست برای کاربر دشوار می‌شود. در اینجا اگر کاربر از سواد اطلاعاتی لازم داشته باشد و با علم و اطلاعات درست به راحتی می تواند اطلاعات درست و نادرست را تشخیص بدهد و به اطلاعات مورد نیاز خود برسد. یاد واحد درسی «ذخیره و بازیابی اطلاعات» در دوره ارشد افتادم که بحث جامعیت و مانعیت اطلاعات مطرح بود. آن زمان که دانشجو بودم شاید به عمق مطلب این درس و کاربرد آن پی نبرده بودم که چقدر می‌تواند مفید و عملگرا باشد. اما از آن زمان که سالهای زیادی گذشته است اما الان حس می کنم که طعم خاص و شیرین آن، کاربرد تاثیرانگیزی در راه رسیدن به اطلاعات لازم داشته و دارد. بگذرم وارد این بحث تخصصی نمی خواهم بیشتر از این بشوم.

در مورد موضوع عادتهای خوب و بد منابع الکترونیکی و چاپی مختلف وجود دارد. از منابع چاپی همچون: کتاب عادت های اتمی از جیمز کلییر، عادت‌های انعطاف‌پذیر از استفان گایز ، هفت عادت مردمان مؤثر از استفان کاوی و اثر مرکب از دارن هاردی است. در کتاب عادت های اتمی جیمز کلییر جایی در متن به این نکته اشاره کرده است که مردم برای تغییر زندگی شان فکر می کنند که لازم است بزرگ و با دید وسیع فکر کنند. وی روش دیگری را پیدا کرد و به این جمله تاکید دارد که : تغییر واقعی در زندگی هر فردی از تاثیر ترکیبی صدها تصمیم کوچک نشأت می‌گیرد.

در کتاب اثر مرکب دارن هاردی به شش استراتژی برای ایجاد عادت های خوب اشاره کرده است. 1. خودتان را بری موفقیت آماده کنید. 2. به اضافه کردن فکر کنید، نه کم کردن. 3. به دنبال مسئولیت پذیری در جمع باشید. 4. یک شریک برای موفقیت پیدا کنید. 5. رقابت و رفاقت 6. جشن بگیرید.. و همچنین به پنج استراتژی برای ریشه کن کردن عادت های بد می پردازد. 1. محرک‌های خود را کشف کنید. 2. خانه را پاک سازی کنید. 3. آن ها را جایگزین کنید. 4. آرام شروع کنید. 5. به درونش بجهید. در متن کتاب درباره ی هر کدام از استراتژی های عادت های خوب و بد توضیح داده شده است. در این جا از بحث کردن درباره ی آن ها صرف نظر می کنم و خارج از حوصله ی این متن است.

با تمام اینها، هر کسی در زندگی عادت های خوب و بد دارد و با آگاهی و اراده و تمرین می تواند عادت های خوب را جایگزین عادت های بد کند. اولش ممکن است که سخت و دشوار باشد اما اگر بخواهیم می توانیم به عادت های خوب را با تداوم و پشتکار و تمرین آن ها را درونی کرد و یه طوری که با آن ها زندگی کرد. البته به این واقفم که ایجاد عادت های خوب و همچنین زدودن عادت های بد کار یک روز و یک ماه و حتا یک سال نیست.

سعی کردم که یک سری عادتهای خوب را در خودم ایجاد کنم و تا حدودی موفق شدم. در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می‌کنم. قبلا عادت نداشتم هفته‌ای یک بار به کتابفروشی و یا شهر کتاب بروم و کتاب بخرم. رفتن به کتابفروشی و تورق کتابهای جدید برایم لذت بخش است. مدتی است که این عادت خوب را در زندگی روزانه‌ام راه پیدا کرده است. عادت دیگر که در خودم بوجود آوردم این است که مدت زیادی است که در برنامه روزانه ام چند صفحه کتاب می خوانم و درباره‌ی آن خلاصه‌ای برای خودم می‌نویسم. نوشتن صفحات صبحگاهی، پیاده روی و .... از این بابت خوشحالم که این عادت های خوب را در زندگی شخصی‌ام بوجود آوردم. همچنین عادت های بد را کم‌کم پاک کردم. به عنوان نمونه به هر کسی دیگر اعتماد نمی‌کنم و فریب دوستی‌های غیر واقعی(فیک) و متظاهرانه افراد را نمی‌خورم. گاهی در زندگی با افرادی روبرو می شویم که به ظاهرافرادی با شخصیت هستند اما در عمل یک جور دیگری رفتار می‌کنند، متاسفانه از صداقت و حسن نیت آدم سواستفاده می‌کنند و تصور می‌کنند که آدم متوجه رفتارها و عملکردهای ناخوشایندشان نمی شود. در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی سعی کردم حضور کمرنگی داشته باشم. مگر این که مطلب و نوشته ای خوب و جذابی توجه‌ام را جلب کند که بخواهم جستجو کنم و آن را بخوانم.

خلاصه این که یک عادت یا یک رفتار خوب با یک برنامه عادی روزانه است که به طور مرتب می توان انجام داد و آن را در زندگی به طور خود‌کار اجرا کنیم. چگونگی و اجرای عادت ها بستگی به کیفیت زندگی‌مان دارد و انجام هر گونه از عادت ها ی خوب می‌تواند تاثیر و بازده بهتری را برایمان در زندگی رقم بزند.

ندای آغاز...
ما را در سایت ندای آغاز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : azdanesho بازدید : 78 تاريخ : يکشنبه 21 اسفند 1401 ساعت: 18:31